Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2012 14:00 - Камен бряг
Автор: sorrowfulwolf Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1587 Коментари: 0 Гласове:
4



           Нощният бриз разрошваше косата и. Морската прохлада беше добре дошла както за нея, така и за него.  Големите и кафеви очи се бяха вторачили в далечният хоризонт. Но в същото време не изпускаше и Него от поглед.
- Погледни луната -  каза тя - Скоро ще бъде пълнолуние.
          Той отмести погледа си от тихото вечерно море и я погледна. Болеше го от нейната красота. Толкова фина, толкова невероятна му се струваше тя.
 - Мда. Жалко, че няма да сме тук, на това място, за да и се наслаждаваме когато стане пълна.
- Ами, предполагам, можем да поостанем за още ден-два...
        Не отговори нищо. Беше се замислил. За луната, за семейството си, за образованието си и за още куп други работи.  Но най-вече за нея.
- Е, какво ще кажеш ? - попита тя.
- Не знам... Би било добре, но...
- Но ? 
- Но. Просто "но".
        Не знаеше какво да и каже. Искаше да и отговори "да", но знаеше, че не бива. Знаеше, че ако го направи отново ще попадне в омагьосаният кръг на мислите си. Знаеше, че отново ще бъде изгубен.
        Тя въздъхна и погледна към отвестният скалист бряг. Лунното отражение беше красиво и някак мистично. Отново усети хладният бриз и потрепери.
- Студено ли ти е? - започна той. Знаеше отговора, но се чувстваше длъжен да попита.
- Не. Облякох си якето.
        Той се усмихна и я погледна - малка, сгушена и красива. Лунната светлина само засилваше красотата и. Прииска му се да я целуне. Но не го направи. Знаеше, че не бива. Тя отговори на усмивката му. Погледите им се срещнаха. В този момент тя можеше да види, че е всичко за Него. Виждаше, че Той иска да прекара остатъка от живота си с нея. Но не същото виждаше Той. Единственото което виждаше, беше несигурност. 
      Тя знаеше какво е видял той. И се опита да го прегърне. Но той се отдръпна. Стана и потегли мълчаливо по обратният път към палатката си. Тежката и въздишка се смеси със звука от разбиващите се няколко десетки метра по-надолу вълни. Отново погледна почти пълната луна, стана и го последва.


The End.





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sorrowfulwolf
Категория: Лични дневници
Прочетен: 110239
Постинги: 79
Коментари: 181
Гласове: 766
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930